Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka z podrobami I

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka z podrobami I

Składniki:

sałatka z podrobami I

 

 

Sposób przygotowania:

sałatka z podrobami I
Serca wieprzowe ugotować w osolonej wodzie, pokroić w cienkie paski. Marchew obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach, udusić na maśle lub oleju. Osobno zeszklić posiekana cebulę. Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Ogórki pokroić w krótkie słupki. Do sałatki dodać majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Tagi:

jajko jajka