Sposób przygotowania:
Pizza na cieście francuskim z sosem i salami
1. Sos: Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone warzywa, przesmażamy, dodajemy pomidory i dusimy do miękkości, przyprawiamy do smaku, dodajemy listki bazylii i blenderem miksujemy na gładki sos. Studzimy.
2. Do pieczenia: Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, użyłam blaszki 24 cm x 35 cm, a nadmiar ciasta zawinęłam formując brzeg. Na ciasto rozsmarowujemy sos, układamy plasterki salami i posypujemy serem żółtym startym na tarce o małych oczkach.
3. Pieczenie: Pieczemy w temperaturze 220 stopni do zrumienienia się około 25 minut.
4. Podanie: Gotową pizzę kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
2. Do pieczenia: Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, użyłam blaszki 24 cm x 35 cm, a nadmiar ciasta zawinęłam formując brzeg. Na ciasto rozsmarowujemy sos, układamy plasterki salami i posypujemy serem żółtym startym na tarce o małych oczkach.
3. Pieczenie: Pieczemy w temperaturze 220 stopni do zrumienienia się około 25 minut.
4. Podanie: Gotową pizzę kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.