Sposób przygotowania:
Owsiane ciasteczka z kakao, czekoladą i śliwkami
1. Suche składniki wsypujemy do miski, wbijamy jajka, mieszamy. Margarynę lub masło rozpuszczamy i lekko studzimy, wlewamy do miski i mieszamy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i umyte, pozbawione pestek i pokrojone śliwki, ponownie mieszamy.
2. Z ciasta za pomocą łyżki formujemy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia okrągłe ciasteczka, do formowania można użyć metalowej obręczy o dowolnej średnicy.
3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do lekkiego zrumienienia. Studzimy na blaszce. Zimne zdejmujemy. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi około 16 ciastek.
2. Z ciasta za pomocą łyżki formujemy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia okrągłe ciasteczka, do formowania można użyć metalowej obręczy o dowolnej średnicy.
3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do lekkiego zrumienienia. Studzimy na blaszce. Zimne zdejmujemy. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi około 16 ciastek.
skuter5
Babeczka35
Bardzo polecam :)
mocsłodkości
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)