Sałatka z porów 2.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na sałatkę z porów

Sałatka z porów 2.

Składniki:

Sałatka z porów 2.

 

  • Por biała część 2 sztuki
  • Jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Pół szklanki majonezu (wg. uznania)
  • Pęczek rzodkiewek 1 sztuka
  • Ogórek konserwowy mały 1 sztuka
  • Sól wg. uznania
  • Pieprz wg. uznania

Sposób przygotowania:

Sałatka z porów 2.
Pory oczyściłam, zbędne liście usunęłam i białe części pokroiłam w cienkie plasterki. Jajka ugotowałam na twardo w lekko osolonej wodzie oraz po obraniu ze skorupek starłam je na tarce jarzynowej o największych otworach. Następnie ogórka opłukałam i pokroiłam w małą kostkę a rzodkiewki w cienkie plasterki. Wszystkie składniki połączyłam ze sobą doprawiłam przyprawami wg. uznania i wymieszałam. Natkę pietruszki posiekałam na drobno wymieszałam z majonezem sałatkowym i polałam nim sałatkę.

Tagi:

jajko jajka pory