Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

sałatka z razowego chleba

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka z chlebem i boczkiem

sałatka z razowego chleba

Składniki:

sałatka z razowego chleba

 

Sposób przygotowania:

sałatka z razowego chleba
Razowy chleb kroimy w grubsze kromki, a nastepnie kroimy w kostkę. Wkładamy na 10 minut do nagrzanego piekarnika. Wyjmujemy i wsypujemy kosteczki zapieczone do głebokiego naczynia.
Boczek kroimy w kostkę i smażymy , wykładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu , i wrzucamy do naszego chleba.
Ananas i kukurydzę wyrzucamy na sitko by ściekł sok. Ananas kroimy w kostkę i ponownie wsypujemy na sitko.
Jaja otujemy na twardo. Obieramy ze skorupki. i kroimy w drobną kosteczkę.
Por przekrowujemy na pół i siekamy w półplasterki.Dodajemy kukurydzę z ananasem do naczynia a nastepnie wsypujemy pokrojony por.
Dodajemy jaja i mieszamy wszystko.
W kubeczku rozrabiamy majonez z dwoma łyżkami musztard. pieprzymy i solimy.
Dodajemy do sałatki mieszankę majonezową , dokładnie meiszamy.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego

Tagi:

jajko chleb jajka