Sposób przygotowania:
Sałatka z roszponką, awokado i jajkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obłupiamy i kroimy na ćwiartki lub połówki.
Wędlinę kroimy w kostkę.
Roszponkę myjemy i osuszamy.
Awokado przekrajamy na pół, pozbawiamy skórki, podważając ją łyżką. Wyrzucamy pestkę. Awokado kroimy w kostkę.
Przygotowujemy sos, łącząc oliwę, musztardę, sól i pieprz.
Roszponkę, szynkę i awokado przekładamy do salaterki, dodajemy sos, mieszamy. Na wierzchu sałatki układamy połówki lub ćwiartki jajek.
Wędlinę kroimy w kostkę.
Roszponkę myjemy i osuszamy.
Awokado przekrajamy na pół, pozbawiamy skórki, podważając ją łyżką. Wyrzucamy pestkę. Awokado kroimy w kostkę.
Przygotowujemy sos, łącząc oliwę, musztardę, sól i pieprz.
Roszponkę, szynkę i awokado przekładamy do salaterki, dodajemy sos, mieszamy. Na wierzchu sałatki układamy połówki lub ćwiartki jajek.