WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1265]

Surówka z porem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka surówka/sałatka z kapusty pekińskiej z porem i kukurydzą, zaprawiona majonezem, przyprawiona tradycyjnie solą i pieprzem.

Surówka z porem i kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z porem i kukurydzą

 

  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • kawałek pora ok. 15cm długości (trochę białej i zielonej części)
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • sól, pieprz
  • 1 płaska łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z porem i kukurydzą

ETAP 1:

Liście kapusty i pora dokładnie umyć i osuszyć. Liście kapusty poszatkować drobno i wrzucić do miski. Pora pokroić w półplasterki i dodać do miski do kapusty. Kukurydzę konserwową w puszce odsączyć od zalewy i dodać do kapusty i pora.

Wszystko doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Surówkę można przed podaniem schłodzić w lodówce. Podawać jako surówkę do obiadu lub samodzielną sałatkę.

Surówka z porem i kukurydzą
Surówka z porem i kukurydzą po wymieszaniu w misce
Surówka z porem i kukurydzą
Majonez i przyprawy dodane do warzyw w misce
Surówka z porem i kukurydzą
Kukurydza konserwowa dodana do pora i kapusty
Surówka z porem i kukurydzą
Pokrojony por i kapusta pekińska wrzucone do miski