Sposób przygotowania:
Sałatka z roszponką oraz arbuzem
Roszponkę opłukać, osuszyć.
Z arbuza powyciągać pestki i pokroić go w kostkę.
Mozzarellę rowniez pokroić w kostkę. Arbuza i mozzarellę dodać do roszponki.
Delikatnie wymieszać.
W malej miseczce połączyć oliwę z przeciśniętym czosnkiem , solą, pieprzem oraz pastą z trawy cytrynowej. Takim sosem polać sałatkę. Delikatnie wszystko wymieszać i skropić sokiem z cytryny oraz posypać posiekaną cebulką wiosenną.
Smacznego
Z arbuza powyciągać pestki i pokroić go w kostkę.
Mozzarellę rowniez pokroić w kostkę. Arbuza i mozzarellę dodać do roszponki.
Delikatnie wymieszać.
W malej miseczce połączyć oliwę z przeciśniętym czosnkiem , solą, pieprzem oraz pastą z trawy cytrynowej. Takim sosem polać sałatkę. Delikatnie wszystko wymieszać i skropić sokiem z cytryny oraz posypać posiekaną cebulką wiosenną.
Smacznego