Sposób przygotowania:
Sałatka z indykiem i łososiem
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i połową majeranku. Mięso zwinąć w zrazę i związać bawełnianą nitką. W rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso i zrumienić z każdej strony. Cebule obrać, opłukać, osuszyć i pokroić na ćwiartki, dodać do mięsa, poddusić. Chilli umyć, osuszyć, oczyścić z pestek i gałązki, pokroić w krążki, dodać do mięsa. Zalać rosołem warzywnym. Przykryć i dusić wszystko około 30 minut. Ziemniaki wyszorować, gotować w małej ilości wody około 20 minut. Roszponkę umyć, osuszyć i poobrywać listki. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Śmietanę wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem, dodać szczypiorek. Ziemniaki odcedzić, ostudzić i przekroić na połówki. Mięso pokroić w plastry. Plastry łososia pokroić na mniejsze kawałki. W misce wymieszać mięso, ziemniaki, łososia z sosem. Na końcu dodać roszponkę i delikanie połączyć.