Sposób przygotowania:
Ostra sałatka z indykiem
Najpierw przygotowujemy marynatę: sos sojowy mieszamy z sokiem z cytryny, roztopionym i ostudzonym masłem, olejem oraz solą i pieprzem.
Następnie przygotowujemy mięso: kroimy w paski, wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na ok 30 min w celu zamarynowania mięsa.
Przygotowujemy sałatkę: sałatę lodowa myjemy i rwiemy na małe kawałki. Układamy na półmisku, na nią kładziemy pokrojoną w cieniutkie paseczki cebulę i pokrojonego w kawałki ogórka i drobniutko posiekane papryczki chilli. Zamarynowane mięso wyjmujemy z lodówki i podsmażamy na złoty kolor na 2 łyżkach oleju. Po usmażeniu wykładamy mięso na wcześniej przygotowane warzywa posypujemy szczypiorkiem płatkami migdałowymi i orzeszkami.
Następnie przygotowujemy mięso: kroimy w paski, wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na ok 30 min w celu zamarynowania mięsa.
Przygotowujemy sałatkę: sałatę lodowa myjemy i rwiemy na małe kawałki. Układamy na półmisku, na nią kładziemy pokrojoną w cieniutkie paseczki cebulę i pokrojonego w kawałki ogórka i drobniutko posiekane papryczki chilli. Zamarynowane mięso wyjmujemy z lodówki i podsmażamy na złoty kolor na 2 łyżkach oleju. Po usmażeniu wykładamy mięso na wcześniej przygotowane warzywa posypujemy szczypiorkiem płatkami migdałowymi i orzeszkami.