Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sałatka z roszponki i oliwek z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Moja ekspresowa i leeka kolacja

Sałatka z roszponki i oliwek z migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z roszponki i oliwek z migdałami

 

  • 5 dag roszponki
  • 5 pomidorków truskawkowych
  • 4 plastry szyki dojrzewającej
  • 8 dag oliwek z migdałami (mały słoiczek)
  • 3 łyżki oliwy bazyliowo- czosnkowej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponki i oliwek z migdałami
Warzywa dokładnie płuczemy, osuszamy. Na talerzu układamy roszponkę, posypujemy pokrojonymi w talarki pomidorami. Każdy plaster szynki kroimy na 4-6 kawałków i zwijamy z nich ruloniki, które układamy na sałacie. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Układamy odsączone z zalewy oliwki z migdałami.Podajemy od razu po przygotowaniu.
Sałatka z roszponki i oliwek z migdałami
Warzywa dokładnie płuczemy, osuszamy. Na talerzu układamy roszponkę, posypujemy pokrojonymi w talarki pomidorami.
Sałatka z roszponki i oliwek z migdałami
Każdy plaster szynki kroimy na 4-6 kawałków i zwijamy z nich ruloniki, które układamy na sałacie. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Układamy odsączone z zalewy oliwki z migdałami.