Sposób przygotowania:
Sałatka z rukoli z fetą
Filet z kurczaka kroimy na drobne kawałki. Rozgrzewamy niewielki kawałek margaryny w rondlu i do roztopionej wrzucamy kawałki kurczaka. Do większego garnka wsypujemy mieszankę z rukolą. Odsączamy kukurydzę i wsypujemy do salaty. Pomidorki kroimy na połówki i również wrzucamy do sałatki... Kiedy mięso jest białe i miękkie dodajemy przyprawę gyros i jeszcze trochę smażymy. Ser feta kroimy w drobną kostkę. Kurczaka wrzucamy do garnka ze składnikami i całość mieszamy. Do miseczki wsypujemy przyprawy: bazylię, oregano, majeranek, estragon, zioła prowansalskie, wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek i 3 łyżki wody mineralnej. Mieszamy następnie polewamy tym sałatę i całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na "przeżarcie" się składników. GOTOWE !! ;)