Sposób przygotowania:
Sałatka z rybą
Kukurydzę, groszek i paprykę osączamy z zalewy. Por obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. 4 jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Rybę myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące i rozkłóconym jajku i mące .Można zamiast drugi raz w mące to w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Osączamy z tłuszczu.Zostawiamy do ostygnięcia i kroimy ostrożnie w dużą kostkę. Tak aby nie odpadała panierka. Układamy w szklanej salaterce warstwami: kukurydza, papryka pokrojona w kostkę, majonez (oprószyć solą i pieprzem), por, ryba, jajka (oprószyć solą i pieprzem), groszek i majonez. Ryba dowolna. Ja miałam pangę.