Sposób przygotowania:
Kulki mocy ze świeżych daktyli
Wypestkowane daktyle umieścić w blenderze, dodać włoskie orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki i kakao. Dolać kilka łyżek przegotowanej wody (im mniej, tym lepiej) i zmiksować na gładką masę.
Do masy wsypać ekspandowane proso wg uznania, a następnie stopniowo mielone migdały, aż stanie się dość gęsta.
Zwilżonymi wodą dłońmi uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć je w wiórkach kokosowych, ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do lodówki, aby się schłodziły.
Przechowywać w lodówce.
Do masy wsypać ekspandowane proso wg uznania, a następnie stopniowo mielone migdały, aż stanie się dość gęsta.
Zwilżonymi wodą dłońmi uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć je w wiórkach kokosowych, ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do lodówki, aby się schłodziły.
Przechowywać w lodówce.
1
2
3
4
5
6
7