Sposób przygotowania:
Kuleczki ryżowe z kurczakiem
Mięso oddzielamy od kości, solimy i kroimy. Marchew kroimy w kostkę. Cebulę kroimy drobno.
Ryż gotujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę. Dorzucamy mięso i marchew, podgrzewamy, podlewamy co jakiś czas bulionem.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ryż i ser żółty, podgrzewamy aż ser się rozpuści.
Próbujemy danie, ewentualnie doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem. Studzimy.
Formujemy kuleczki. Następnie kuleczki podgrzewamy w piekarniku.
Ryż gotujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę. Dorzucamy mięso i marchew, podgrzewamy, podlewamy co jakiś czas bulionem.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ryż i ser żółty, podgrzewamy aż ser się rozpuści.
Próbujemy danie, ewentualnie doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem. Studzimy.
Formujemy kuleczki. Następnie kuleczki podgrzewamy w piekarniku.