Patrycja&Ola

Patrycja&Ola

Kucharz
[Przepisów: 12]

Sałatka z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wiosenna sałatka z rzodkiewką.

Sałatka z rzodkiewką

Składniki:

Sałatka z rzodkiewką

 

  • 4 pęczki rzodkiewek,
  • 4 jaja,
  • pęczek szczypiorku.
  • Sos:
  • szklanka jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżka soku z cytryny,
  • sól i cukier.

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewką
Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w grubą kostkę. Rzodkiewki oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Szczypiorek przebrać, umyć, osuszyć, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę, zmiksować z jogurtem i sokiem z cytryny, doprawić solą i cukrem. Jaja przełożyć do salaterki, wymieszać z plasterkami rzodkiewki i połową szczypiorku oraz z sosem, posypać z wierzchu pozostałym szczypiorem.

Tagi:

sosy