Sposób przygotowania:
Surówka z rzodkiewki, gruszki, ogórka i marchewki
Składniki warto schłodzić przed przygotowaniem surówki.
Gruszki, ogórka i marchewkę obrać i zetrzeć na największych oczkach tarki razem z umytymi rzodkiewkami. Doprawić sokiem z cytryny i szybko wymieszać, aby gruszka nie ciemniała.
Posypać solą, białym pieprzem i cukrem, dodać majonez, olej oraz nieco śmietany, aby po wymieszaniu surówka nie była zbyt rzadka.
Surówka jest gotowa do podania po dokładnym wymieszaniu.
Gruszki, ogórka i marchewkę obrać i zetrzeć na największych oczkach tarki razem z umytymi rzodkiewkami. Doprawić sokiem z cytryny i szybko wymieszać, aby gruszka nie ciemniała.
Posypać solą, białym pieprzem i cukrem, dodać majonez, olej oraz nieco śmietany, aby po wymieszaniu surówka nie była zbyt rzadka.
Surówka jest gotowa do podania po dokładnym wymieszaniu.