Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem rzodkiewką i olejem kokosowym
Sałatę lodową myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski. Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Dodajemy pomidora pokrojonego w grubą kostkę oraz tuńczyka odsączonego z zalewy. Oliwki kroimy na połówki i dodajemy do reszty składników.
Przygotowujemy sos: roztapiamy na patelni olej kokosowy (tylko do momentu, aż się rozpuści, ale nie podgrzeje zbyt mocno). Dodajemy do niego przyprawę do sałatek oraz świeżo zmielony pieprz. Polewamy sosem sałatkę. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przygotowujemy sos: roztapiamy na patelni olej kokosowy (tylko do momentu, aż się rozpuści, ale nie podgrzeje zbyt mocno). Dodajemy do niego przyprawę do sałatek oraz świeżo zmielony pieprz. Polewamy sosem sałatkę. Podajemy od razu po przygotowaniu.