BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Buraczki do obiadu z jabłkiem i jogurtem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo smakowite buraczki obiadowe z dodatkiem jabłka oraz jogurtu naturalnego połączonego ze śmietaną.

Buraczki do obiadu z jabłkiem i jogurtem

Składniki:

Buraczki do obiadu z jabłkiem i jogurtem

 

Sposób przygotowania:

Buraczki do obiadu z jabłkiem i jogurtem
Buraki dokładnie płuczemy ścinamy końcówki i gotujemy do miękkości. Ugotowane wystudzone buraki ( ja po ugotowaniu przepłukuje zimną wodą) obieramy i ścieramy na tarce o (dużych oczkach).

Dodajemy obrane i starte na tarce jabłko oraz obraną pokrojoną w kosteczkę cebule. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz jogurt naturalny połączony ze śmietaną 30 %.

Do smaku doprawiamy solą, pieprzem a także dodajemy cukier według uznania.

Całość dokładnie mieszamy.

Przekładamy do szklanej miseczki.