Sposób przygotowania:
Buraczki do obiadu z jabłkiem i jogurtem
Buraki dokładnie płuczemy ścinamy końcówki i gotujemy do miękkości. Ugotowane wystudzone buraki ( ja po ugotowaniu przepłukuje zimną wodą) obieramy i ścieramy na tarce o (dużych oczkach).
Dodajemy obrane i starte na tarce jabłko oraz obraną pokrojoną w kosteczkę cebule. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz jogurt naturalny połączony ze śmietaną 30 %.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem a także dodajemy cukier według uznania.
Całość dokładnie mieszamy.
Przekładamy do szklanej miseczki.
Dodajemy obrane i starte na tarce jabłko oraz obraną pokrojoną w kosteczkę cebule. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz jogurt naturalny połączony ze śmietaną 30 %.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem a także dodajemy cukier według uznania.
Całość dokładnie mieszamy.
Przekładamy do szklanej miseczki.
gusia1000