Sposób przygotowania:
Sałatka z serkiem wędzonym i olejem dyniowym
Czarną fasolę namaczamy dzień wcześniej. Płuczemy, ponownie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Do dużej miski wsypujemy mix sałat. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Wsypujemy opłukaną kukurydzę i ugotowaną fasolę.
Dorzucamy poszatkowany szczypiorek i pokruszony twaróg wedzony. Sałatkę doprawiamy czarnym pieprzem i olejem dyniowym.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zostawiamy na 30 minut.
Do dużej miski wsypujemy mix sałat. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Wsypujemy opłukaną kukurydzę i ugotowaną fasolę.
Dorzucamy poszatkowany szczypiorek i pokruszony twaróg wedzony. Sałatkę doprawiamy czarnym pieprzem i olejem dyniowym.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zostawiamy na 30 minut.