Sposób przygotowania:
Sałatka z serkiem wiejskim i szynką
Do salaterki wlewamy serek wiejski. Szynke kroimy w kostkę o wielkości 1cmx1cm.
Dodajemy posiekany drobno koperek (ja dawałam mrożony) oraz wlewamy słodka smietanke 30%.
Pomidora oparzamy, zdejmujemy z niego skórkę i kroimy w kostke o podobnej wielkości jak szynka, Obraną cebule kroimy w miarę możliwości w jak najmniejsza kostkę.
doprawiamy całość sola i pieprzem i dokładnie mieszamy. Podajemy ze świezym pieczywem posmarowanym masłem
Dodajemy posiekany drobno koperek (ja dawałam mrożony) oraz wlewamy słodka smietanke 30%.
Pomidora oparzamy, zdejmujemy z niego skórkę i kroimy w kostke o podobnej wielkości jak szynka, Obraną cebule kroimy w miarę możliwości w jak najmniejsza kostkę.
doprawiamy całość sola i pieprzem i dokładnie mieszamy. Podajemy ze świezym pieczywem posmarowanym masłem