Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z soczewicy

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1853

Podgrzać bulion. Warzywa (cebulę, marchewkę, seler) drobno pokroić i ugotować razem z

Sałatka z soczewicy

Składniki:

Sałatka z soczewicy

 

  • 10 dag soczewicy
  • cebula
  • marchewka
  • seler
  • ząbek czosnku
  • 30 ml bulionu warzywnego
  • 10 ml oliwy z oliwek
  • ocet winny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z soczewicy
Podgrzać bulion. Warzywa (cebulę, marchewkę, seler) drobno pokroić i ugotować razem z soczewicą w rosole. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Ugotowane warzywa odsączyć, dodać ocet winny do smaku, oliwę, doprawić solą i pieprzem. Podawać jako przystawkę do mięs z drobiu.

Tagi:

soczewica