Sposób przygotowania:
salatka z soją i slonecznikiem
Kotlety gotujemy w wodzie z solą lub kostką warzywną. Ryż gotujemy w osolonej wodzie tak, żeby nie był za miękki. Po ugotowaniu studzimy. Słonecznik prażymy bez tłuszczu na patelni. Słonecznika musi być mniej niż ryzu tak o 1/3 mniej. Ananasa kroimy w małe kosteczki. Pora kroimy bardzo drobno - wystarczy niedużo - dosłownie łyżka. Ugotowane kotlety kroimy w drobną kostkę mniej niz 1cm i wrzucamy na rozgrzany olej - smażymy i studzimy.
Wszystkie składniki muszą być wystudzone. Wrzucamy je do miski mieszmy, doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobina majonezu - tylko po to, żeby się składniki polączyły.
Mięsożercy moga dodać np smażonego, pokrojonego w kostkę kurczaka.
Wszystkie składniki muszą być wystudzone. Wrzucamy je do miski mieszmy, doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobina majonezu - tylko po to, żeby się składniki polączyły.
Mięsożercy moga dodać np smażonego, pokrojonego w kostkę kurczaka.