Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini, pieczoną cukinią i mozarellą
Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, a gdy trochę przestygnie, wrzucamy do dużej miski.
Dodajemy pomidory pokrojone w średniej wielkości kostkę.
Cukinię myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w półplasterki i wrzucamy do niewielkiej miski. Posypujemy ziołami prowansalskimi i polewamy dwiema łyżkami oliwy. Dokładnie mieszamy. Układamy cukinię na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Gdy ostygnie, dodajemy ją do reszty składników.
Dodajemy również ser mozarella pokrojony w kostkę.
Przygotowujemy sos: mieszamy sos sałatkowy z czterema łyżkami oliwy. Polewamy sałatkę i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Dodajemy pomidory pokrojone w średniej wielkości kostkę.
Cukinię myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w półplasterki i wrzucamy do niewielkiej miski. Posypujemy ziołami prowansalskimi i polewamy dwiema łyżkami oliwy. Dokładnie mieszamy. Układamy cukinię na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Gdy ostygnie, dodajemy ją do reszty składników.
Dodajemy również ser mozarella pokrojony w kostkę.
Przygotowujemy sos: mieszamy sos sałatkowy z czterema łyżkami oliwy. Polewamy sałatkę i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.