Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini, ananasem i serem
Nastawiamy wodę, solimy. Do wrzątku wrzucamy pierożki tortellini (najlepiej z nadzieniem serowym lub szpinakowym) i gotujemy je al dente. Odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia, następnie wykładamy do dużej miski.
Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy kukurydzę z puszki. szatkujemy kapustę pekińską, Ser żółty kroimy w paseczki.
Łączymy wszystkie składniki, dodajemy jogurt naturalny i śmietanę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy kukurydzę z puszki. szatkujemy kapustę pekińską, Ser żółty kroimy w paseczki.
Łączymy wszystkie składniki, dodajemy jogurt naturalny i śmietanę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.