Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z makrelą
Czerwoną cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do dużej miski. Rybę dokładnie oddzielamy od ości. Makaron (najlepiej muszelki lub inny drobny) wrzucamy do posolonego wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia.
Ogórki oraz pomidora kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki. Robimy sos z jogurtu naturalnego i musztardy. Dodajemy do sałatki.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą (wędzona makrela jest dość słona, więc nie solimy za dużo). Mieszamy i wstawiamy przed podaniem do lodówki.
Ogórki oraz pomidora kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki. Robimy sos z jogurtu naturalnego i musztardy. Dodajemy do sałatki.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą (wędzona makrela jest dość słona, więc nie solimy za dużo). Mieszamy i wstawiamy przed podaniem do lodówki.