Sposób przygotowania:
Sałatka z truskawkami i kalarepką
Sałatę umyć i osuszyć. Porwać na kawałki i rozłożyć na talerzach. Ogórka obrać, przekroić na pół, następnie w plasterki. Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, pokroić w słupki.
Sos: do małego słoiczka wrzucić składniki sosu, doprawić, wstrząsnąć energicznie. Na sałacie ułożyć ogórka, kalarepkę i truskawki. Fetę pokroić w kostkę, rozłożyć na wierzchu.
Posypać całość czarnuszką i polać sosem. Od razu podawać
Sos: do małego słoiczka wrzucić składniki sosu, doprawić, wstrząsnąć energicznie. Na sałacie ułożyć ogórka, kalarepkę i truskawki. Fetę pokroić w kostkę, rozłożyć na wierzchu.
Posypać całość czarnuszką i polać sosem. Od razu podawać
Dinah
Alex_M
olej jest słonecznikowy, nie z czarnuszki ;)
zozolek
Alex_M
proponuję uprażony na suchej patelni słonecznik lub sezam :) często dodaję je do sałatek i super smakują :)
Holly
Alex_M
trzeba lubić połączenie serów z owocami, smaków słonych i słodkich :) nic na siłę ;)
zozolek
ooo to może ze słonecznikiem:)
Marika-
Alex_M