kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Sałatka z tuńczyka i soczewicy wg kasnaj

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Połączenie soczewicy i tuńczyka w sosie własnym jest super połączeniem

Sałatka z tuńczyka i soczewicy wg kasnaj Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z tuńczyka i soczewicy wg kasnaj

 

  • Zielona soczewica 3/4 szklanki
  • Papryka 2 szt
  • Ogórki konserwowe lub kwaszone 7 szt
  • Tuńczyk w sosie własnym 1 szt
  • Przyprawa do sałatek

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka i soczewicy wg kasnaj
Przed zrobieniem sałatki należy wcześniej ( około godziny) namoczyć soczewice ( w moim przypadku była to zielona soczewica). Następnie gotujemy ją w wodzie około 10 min, od czasu do czasu mieszając. Paprykę czyścimy z nasion i kroimy na małe kawałki. Ogórki konserwowe kroimy w większe kawałeczki. Wszystkie składniki łączymy w misce dodając rozdrobnionego widelcem tuńczyka. Całość przyprawiamy pieprzem i przyprawami.
Sałatka z tuńczyka i soczewicy wg kasnaj
Wszystkie składniki sałatki niezbędne do jej wykonania
Sałatka z tuńczyka i soczewicy wg kasnaj
Gotowana zielona soczewica do sałatki
Sałatka z tuńczyka i soczewicy wg kasnaj
Wszystkie pokrojone warzywa wsypujemy do miseczki
Sałatka z tuńczyka i soczewicy wg kasnaj
Pokrojone warzywa połączone z tuńczykiem i zieloną soczewicą