Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka z tuńczyka z ryżem I

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka z tuńczyka z ryżem I

Składniki:

sałatka z tuńczyka z ryżem I

 

  • 1 puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 czerwona cebula,
  • niepełna szklanka ryżu,
  • majonez, natka pietruszki lub koperek.

 

 

Sposób przygotowania:

sałatka z tuńczyka z ryżem I
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Fasolę i kukurydzę osączyć. Cebulę drobno pokroić. Dodać majonez i posiekana natkę pietruszki lub koperek. Sałatkę dokładnie wymieszać. Wstawić na godzinę do lodówki.

Tagi:

ryż sosy