Sposób przygotowania:
Salatka z tunczykiem
Ryż gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowany ryż odcedzamy, a następnie studzimy. Kukurydzę z puszki oraz czerwoną fasolkę z puszki dokładnie odcedzamy. Natkę pietruszki dobrze myjemy, a później drobno siekamy. Czerwoną paprykę oraz żółtą paprykę myjemy, kroimy na pół, żeby wyciąć ze środka gniazdo nasionek, a następnie kroimy w kostkę o średniej wielkości. Tuńczyka w oleju wyjmujemy z puszki. Wszystkie te składniki przekładamy do miseczki i mieszamy ze sobą. Majonez wraz ze śmietaną dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Sos dokładnie mieszamy. Zrobionym sosem polewamy sałatkę z tuńczykiem i starannie mieszamy. Sałatkę najlepiej wsadzić na chwilę do lodówki, żeby schłodziła się. Smacznego!