Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem i soczewicą
Soczewicę gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, następnie odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i każde jajko kroimy na 8 kawałków.
Umyte i osuszone dymki drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski, dodajemy soczewicę i dymki, zalewamy oliwą i sokiem z cytryny, mieszamy za pomocą widelca, a następnie doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Sałatkę podajemy z jajkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Umyte i osuszone dymki drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski, dodajemy soczewicę i dymki, zalewamy oliwą i sokiem z cytryny, mieszamy za pomocą widelca, a następnie doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Sałatkę podajemy z jajkiem i pomidorkami koktajlowymi.