Myszata1993

Myszata1993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 73]

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z tuńczykiem i warzywami to szybkie i łatwe w przygotowaniu danie na kolację lub jako przystawka na stół

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

 

  • 1 torebka ryżu
  • 2 puszki tuńczyka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 puszka kukurydzy
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupy

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę czerwoną posiekać w drobną kosteczkę. Ogórka i natkę pietruszki również drobno posiekać.

Do miski włożyć ugotowany ryż, tuńczyka, natkę pietruszki, kukurydzę, paprykę, ogórka. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.

Wymieszać z majonezem i keczupem.