Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem, brokułem i kurczakiem
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Brokuły podzielić na różyczki. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Cebulę pokroić w półplasterki, czosnek w plasterki. Pomidory suszone pokroić w paseczki.
Na oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem, dodać kurczaka, następnie dodać szpinak. Gdy zwiędnie dodać pomidory suszone. Wlać śmietankę, dodać sól i pieprz (w tym momencie można dodać inne ulubione przyprawy). Dodać pokrojone brokuły.
Wymieszać z makaronem.
Na oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem, dodać kurczaka, następnie dodać szpinak. Gdy zwiędnie dodać pomidory suszone. Wlać śmietankę, dodać sól i pieprz (w tym momencie można dodać inne ulubione przyprawy). Dodać pokrojone brokuły.
Wymieszać z makaronem.