Sposób przygotowania:
Wiosenny tort sałatkowy
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy w kostkę, solimy. Ser ścieramy na tarce.
Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączamy osobno z zalewy, groszek doprawiamy odrobiną pieprzu.
Szczypiorek siekamy. Ketchup mieszamy z odrobiną oregano.
Sałatkę układamy warstwowo w tortownicy: ser, papryka, groszek, ketchup z oregano, kukurydza, majonez, jajka, szczypiorek.
Wierzch dekorujemy pomidorkami koktajlowymi (kropki na biedronce można zrobić z pieprzu lub goździków), serem i kukurydzą. Sałatkę odstawiamy do lodówki.
Po min.godzinie zdejmujemy boki tortownicy.
Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączamy osobno z zalewy, groszek doprawiamy odrobiną pieprzu.
Szczypiorek siekamy. Ketchup mieszamy z odrobiną oregano.
Sałatkę układamy warstwowo w tortownicy: ser, papryka, groszek, ketchup z oregano, kukurydza, majonez, jajka, szczypiorek.
Wierzch dekorujemy pomidorkami koktajlowymi (kropki na biedronce można zrobić z pieprzu lub goździków), serem i kukurydzą. Sałatkę odstawiamy do lodówki.
Po min.godzinie zdejmujemy boki tortownicy.