Sposób przygotowania:
Rolada szpinakowa
Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody. Przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem, dodać przeciśnięty czosnek, sól i pieprz, przesmażyć. Zdjąć z ognia, ostudzić, zblendować, dodać żółtka jaj, mąkę i gałkę muszkatołowa, dokładnie wymieszać.
Następnie ubić pianę ze szczyptą soli, dodać do szpinaku, ostrożnie wymieszać.
Blachę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto na blachę i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez ok.10-15 minut.
Upieczone ciasto ostudzić, posmarować serkiem i chrzanem, ułożyć plasterki łososia i zwinąć w roladę.
Roladę zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki.
Następnie ubić pianę ze szczyptą soli, dodać do szpinaku, ostrożnie wymieszać.
Blachę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto na blachę i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez ok.10-15 minut.
Upieczone ciasto ostudzić, posmarować serkiem i chrzanem, ułożyć plasterki łososia i zwinąć w roladę.
Roladę zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki.