Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką
1. Jajka gotujemy na twardo, dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka, które rozcieramy w miseczce widelcem. 2. Miąższ awokado kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. 3. Szczypiorek i rzodkiewki myjemy i osuszamy ( jedną rzodkiewkę kroimy w plasterki ) następnie drobno kroimy i dodajemy do żółtek ( 2 łyżki posiekanego szczypiorku odkładamy do dekoracji ), dodajemy również jogurt i awokado, delikatnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem. 4. Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy pokrojoną w plasterki rzodkiewką i odłożonym szczypiorkiem. 5. Jajka są gotowe do podania. Smacznego. Rady: Można zrobić większą ilość, np. z podwójnej porcji. Jogurt najlepiej użyć typu greckiego.