OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Sałatka z tuńczykiem, pieczarkami,porem i pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna sałatka, szybka do przygotowania. Składniki wspaniale ze sobą współgrają. Na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza.

Sałatka z tuńczykiem, pieczarkami,porem i pekińską

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem, pieczarkami,porem i pekińską

 

  • Mała kapusta pekińska
  • 180g tuńczyka w puszce w sosie własnym
  • 250g pieczarek
  • maly kawałek pora
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • mały słoiczek majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem, pieczarkami,porem i pekińską
Pieczarki obrać, pokroić i usmażyć z dodatkiem soli i oregano. Kapustę pekińską pokroić w cienkie paski.

Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem. Jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pora pokroić w półplasterki.

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać. Posolić do smaku. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Schłodzić przez kilka godzin.