Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem w meksykańskim stylu
Fasolę i kukurydzę przełożyć na sitko, przepłukać wodą i odstawić do dokładnego odsączenia. Tuńczyka również odsączyć na sitku z oleju.
Z papryki usunąć pestki, opłukać i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w cienkie ćwierć plasterki. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Sałatkę posypać natką pietruszki. Dodać majonez wymieszany z jogurtem i przyprawami.
Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały.
Z papryki usunąć pestki, opłukać i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w cienkie ćwierć plasterki. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Sałatkę posypać natką pietruszki. Dodać majonez wymieszany z jogurtem i przyprawami.
Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały.
SylaUla
anemon