Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Surówka ta to prawdziwa bomba witaminowa. To doskonały dodatek do drugiego dania. Każdemu będzie smakować.

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką

 

  • 1 kapusta pekińska,
  • 1 papryka czerwona,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • 1 łyżeczka octu spirytusowego,
  • 1/2 łyżeczki cukru,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką
1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w małą kostkę. Ogórki konserwowe ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek drobno siekam.

2. Kapustę pekińską drobno kroję. Solę i odstawiam na 15 minut. Następnie do kapusty dodaję paprykę, ogórki, cebulę i szczypiorek. Mieszam.

Surówkę doprawiam do smaku octem, cukrem, solą oraz pieprzem.