Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką
1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w małą kostkę. Ogórki konserwowe ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek drobno siekam.
2. Kapustę pekińską drobno kroję. Solę i odstawiam na 15 minut. Następnie do kapusty dodaję paprykę, ogórki, cebulę i szczypiorek. Mieszam.
Surówkę doprawiam do smaku octem, cukrem, solą oraz pieprzem.
2. Kapustę pekińską drobno kroję. Solę i odstawiam na 15 minut. Następnie do kapusty dodaję paprykę, ogórki, cebulę i szczypiorek. Mieszam.
Surówkę doprawiam do smaku octem, cukrem, solą oraz pieprzem.
Magdalena88
niezły kąsek