Sposób przygotowania:
Sałatka z warzyw w sosie koperkowo-ziołowym
Na samym początku przygotować sos do sałatki i w tym celu zmieszać razem w szklance wodę, oliwę z oliwek i sok z cytryny z 1 saszetką sosu koperkowo - ziołowego w proszku i doprawić powstałą mieszaninę odrobiną soli i pieprzu. W głębokim talerzu ułożyć solidną porcję umytej i osuszonej zielonej sałaty. Sałatę polać połową całej zawartości przygotowanego sosu do sałatki. Ogórka obrać, pokroić w dość grube plastry i przełożyć na sałatę. Do ogórka i sałaty dołożyć pokrojoną w niezbyt małe części cebulę. Pomidora pokroić w niezbyt małe kawałki i przełożyć go na talerz z wcześniej umieszczoną resztą składników. Sałatkę z wierzchu polać pozostałą resztą przygotowanego sosu. Udekorować sałatkę listkami mięty. Najlepiej zjadać sałatkę po przemieszaniu całości.