bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 136]

Sałatka z wędliną, ogórkiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybka sałatka, którą możemy zrobić w kilka chwil, nawet jak nam się zjawią niespodziewani goście.

Sałatka z wędliną, ogórkiem i jajkiem

Składniki:

Sałatka z wędliną, ogórkiem i jajkiem

 

  • 50 dkg drobiowej wędliny
  • 8 ogórki konserwowe
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 cebule
  • 1 puszka kukurydzy
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:

Sałatka z wędliną, ogórkiem i jajkiem
Jajka ugotuj na twardo, wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek. Wędlinę, ogórki, cebulę i jajka pokrój w drobną kostkę, dodaj odsączoną kukurydzę z puszki.

Wszystko razem wymieszaj, dodaj dowolną ilość majonezu i jogurtu naturalnego według uznania, dopraw do smaku pieprzem i solą. 

Sałatkę posyp natką pietruszki.