Sposób przygotowania:
Sos śmietanowo-grzybowy
1. Cebulę drobno posiekać. Wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem, posypać przyprawą uniwersalną i zeszklić na rumiano. Dorzucić grzyby*, posypać pieprzem, przesmażyć.
2. Dodać śmietany wymieszane ze sobą oraz musztardę. Dokładnie wymieszać, dusić aż sos będzie gęsty (przez około 5 minut).
3. Podawać jako dodatek do mięs, klusek, ziemniaków. Smacznego!
*jeśli sos robimy tego samego dnia ze świeżo zebranych grzybów nie trzeba ich wcześniej obgotowywać.
2. Dodać śmietany wymieszane ze sobą oraz musztardę. Dokładnie wymieszać, dusić aż sos będzie gęsty (przez około 5 minut).
3. Podawać jako dodatek do mięs, klusek, ziemniaków. Smacznego!
*jeśli sos robimy tego samego dnia ze świeżo zebranych grzybów nie trzeba ich wcześniej obgotowywać.