Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z wędzonego pstrąga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Seler umyć, obrać,

Sałatka z wędzonego pstrąga

Składniki:

Sałatka z wędzonego pstrąga

 

  • 30-40 dag wędzonego pstrąga
  • 2 kwaskowe jabłka
  • seler średniej wielkości
  • 2 jaja
  • mały słoik majonezu
  • sok z połówki cytryny
  • 3 łyżki łuskanych orzechów włoskich
  • pęczek zielonej pietruszki
  • pół łyżeczki majeranku
  • po ćwierć łyżeczki mielonego czarnego pieprzu i tymianku

Sposób przygotowania:

Sałatka z wędzonego pstrąga
Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Seler umyć, obrać, ugotować ( powinien być jędrny), ostudzić pokroić w słupki, wymieszać i jabłkami. Rybę obrać ze skóry, podzielić na małe kawałki. Orzechy grubo posiekać. Przygotowane składniki wymieszać z majonezem i przyprawami. Udekorować listkami pietruszki i ósemkami jaj ugotowanych na twardo.