Sposób przygotowania:
Sałatka z wędzonym leszczem, kaszą owsianą i natką
Rybę oczyszczamy dokładnie z ości i rwiemy na kawałki.
Kaszę gotujemy na sypko w wodzie z solą, a gdy przestygnie, dodajemy ją do ryby.
Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
Ogórki konserwowe kroimy w grubą kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.
Łączymy oliwę z sokiem z cytryny oraz przyprawą do sałatek. Polewamy sałatkę sosem.
Kaszę gotujemy na sypko w wodzie z solą, a gdy przestygnie, dodajemy ją do ryby.
Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
Ogórki konserwowe kroimy w grubą kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.
Łączymy oliwę z sokiem z cytryny oraz przyprawą do sałatek. Polewamy sałatkę sosem.