Sposób przygotowania:
Sałatka z zielonej sałaty z jajkami gotowanymi
Sałatę zieloną opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć w wirówce do sałaty. Następnie pokroić lub porwać drobno na małe kawałki.
Jajka ugotować na twardo i ostudzić, obrać ze skorupek i oddzielić żółtka od białek. Białka pokroić w drobną kostkę, żółtka rozgnieść i część posypać po sałacie wraz z białkami.
Przygotować zalewę: wodę zagotować z cukrem i octem i wystudzić. Do tej wystudzonej zalewy dodać część utartych żółtek i śmietanę, wymieszać i polać sałatę.
Odstawić na 15 minut i podawać do ziemniaków z różnymi dodatkami mięsnymi. Smacznego :)
Jajka ugotować na twardo i ostudzić, obrać ze skorupek i oddzielić żółtka od białek. Białka pokroić w drobną kostkę, żółtka rozgnieść i część posypać po sałacie wraz z białkami.
Przygotować zalewę: wodę zagotować z cukrem i octem i wystudzić. Do tej wystudzonej zalewy dodać część utartych żółtek i śmietanę, wymieszać i polać sałatę.
Odstawić na 15 minut i podawać do ziemniaków z różnymi dodatkami mięsnymi. Smacznego :)