Sposób przygotowania:
Sałatka figowo-gruszkowa z serem pleśniowym
Składniki na dwie porcje.
Na talerzach ułożyć sałatę, u mnie sałata masłowa i kilka listków rukoli.
Gruszki obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Figi pokroić w ćwiartki . Ser pleśniowy pokroić w średnią kostkę.
Pokrojone składniki ułożyć na sałcie w dowolnej kompozycji.
Całość skropić olejem arachidowym i podawać.
Na talerzach ułożyć sałatę, u mnie sałata masłowa i kilka listków rukoli.
Gruszki obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Figi pokroić w ćwiartki . Ser pleśniowy pokroić w średnią kostkę.
Pokrojone składniki ułożyć na sałcie w dowolnej kompozycji.
Całość skropić olejem arachidowym i podawać.