Sposób przygotowania:
Sałatka z truskawkami i awokado
Składniki na dwa talerze. Na każdym talerzu ułożyć po garści porwanej sałaty. Truskawki pokroić w ćwiartki. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w niedużą kostkę.
Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Sałatkę posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem.
Olej wymieszać z sokiem z limonki oraz miodem, do smaku dodać troszkę soli i ziół.
Sałatkę skropić sosem i od razu podawać.
Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Sałatkę posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem.
Olej wymieszać z sokiem z limonki oraz miodem, do smaku dodać troszkę soli i ziół.
Sałatkę skropić sosem i od razu podawać.
SylaUla