Sposób przygotowania:
Sałatka z zimowych owoców
Banana obrać i pokroić w plasterki (można poprosić do pomocy dzieci, moja córeczka ma 4,5 roku i chętnie kroi miękkie owoce – niezbyt ostrym nożem, na zdjęciu jej łapki) Grejpfruta obrać ze skóry, wyjąć miąższ z białych błonek i podzielić każdą cząstkę na 2-3 kawałki. Pomarańczę obrać i pokroić cząstki na mniejsze kawałki (jeśli błonka jest miękka i cienka, można ją zostawić – ja zostawiłam). Mango przekroić na pół, usunąć pestkę, następnie nakroić miąższ w kratkę, wywinąć skórę i odkroić miąższ od niej. Można pokroić w mniejsze kawałki. Kiwi obrać, pokroić w kostkę lub plasterki, wszystkie owoce wymieszać, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, wymieszać, podawać od razu.