Sposób przygotowania:
Sałatka z zupki chińskiej wg Efli
Ja użyłam zupki chińskiej Knorra - o smaku "Kurcze Pieczone". Zupki chińskie łamię i wsypuję do miski. Wsypuję tylko jedną przyprawę dołączoną do zupek. Zalewam wrzątkiem, mieszem i chwilę czekam aż makaron spulchnieje. W tym czacie do miski wrzucam twaróg i tuńczyka z puszki - mój tuńczyk był w oleju więc olej odlałam. Ogórka małosolnego - średniej wielkości - kroję w drobną kosteczkę i dorzucam do reszty. Wsypuję gotowy (najlepiej lekko wystudzony) makaron i dodaję majonez. Całość dokładnie mieszam i gotowe. Nie dodaję żadnych dodatkowych przypraw. Sałatkę można jeść osobno lub jako pastę na pieczywko.
![Sałatka z zupki chińskiej wg Efli Sałatka z zupki chińskiej wg Efli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-zupki-chinskiej-wg-efli-128404.jpg)
![Sałatka z zupki chińskiej wg Efli Sałatka z zupki chińskiej wg Efli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-zupki-chinskiej-wg-efli-128405.jpg)