Sposób przygotowania:
Ryż z warzywami i pulpecikami
Seler obieramy, kroimy w małą kosteczkę. Brokuła kroimy w małe kawałki.
Na patelni rozpuszczamy masło. Podsmażamy warzywa. Dodajemy szpinak i groszek zielony. Chwilę smażymy -podlewamy odrobiną wody.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Dodajemy ryż do warzyw. Mieszamy. Doprawiamy solą i odrobiną curry. Dolewamy śmietanę. Chwilę dusimy.
Mięso mielone mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Solimy do smaku. Formujemy małe kulki. Gotujemy je na parze i dodajemy do ryżu z warzywami.
Na patelni rozpuszczamy masło. Podsmażamy warzywa. Dodajemy szpinak i groszek zielony. Chwilę smażymy -podlewamy odrobiną wody.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Dodajemy ryż do warzyw. Mieszamy. Doprawiamy solą i odrobiną curry. Dolewamy śmietanę. Chwilę dusimy.
Mięso mielone mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Solimy do smaku. Formujemy małe kulki. Gotujemy je na parze i dodajemy do ryżu z warzywami.